sjuker

Ligger hemma i sängen på Wången och är sjuk. förkyld å ont i huvudet och kroppen är inte med på noterna..
Kom hit vid 01.00. Lagomt less jag va då med tanke på att jag rest sen 18.00.. Vi va tvungna att vänta på tåget som va två timmar försenat..
Skulle egentligen haft longering på ridningen idag, och jag är väldigt stressad med de med tanke på att jag har prov väldigt snart på de och det var tydligen jättesvårt :(
Fick även reda på att jag har jour i stallet två helger irad, så kommer inte åka hem på tre veckor iallafall. Men de går ju bra även fast jag är sjuk nu, har snälla Elin som ger mig mat:)
Hemma har jag väl inte gjort så mycket, försökt varvat ner och lugnat förkylningen (som dock inte gick så bra) kört lite skoter och bara mått.
Ne men nu ska jag försöka sova och blir lite piggare..
 

En dag ifrån min prins

Idag hade vi dubbel ridlektion för Sara, första hade vi övergångar till tölt och böjda spår. Jag hade valsa och hon va väldigt duktig men också tröög.. Men hon är duktig pluttan! Andra lektionen hade vi galoppfattningar och jag skulle då få Isak(!!?) Hetaste hästen i stallet typ! Jag gruvade mig jätte mycket i början och tänkte att jag skulle ramla av i dom här jäkla fattningarna. Men jag kom på mig själv sen att jag skulle sluta tänka åt de hållet. Jag tror Isak märkte av att jag var väldigt spänd i början och då vart han också självklart de. Tog en fattning och den gick åt helvete, så jag valde att bara få han i form i traven. Sara öste beröm över Isak och självklart jag också! Jag va jättenöjd med han!
Imorgon åker jag hem och bara är, ska gosa med Gungnir också som bara den
Fina Isak

En historia full av blod,svett och tårar

 
Tänkte berätta hur allt en gång började, en resa jag sent kommer glömma.

År 2002 skrev min mamma på papper på att vi nu var ägare åt en ljusgul musblack vid namn Gungnir Från Gryms.

Han var då fyra år och inte inriden. De första året tror jag det va gick han och hans halvsyster Vina Från Gryms bara och njöt i hagen, käkade upp sig till fina islänningar. Sommaren n -04 om jag minns rätt så va det dags för inridning, det återvände till gården de en gång föddes på. Vina kom hem relativt snabbt men Gungnir var kvar dess längre. Jag kom ihåg hur vi fick låna hem hästar för att Vina inte skulle stå ensam hemma, visst tog dom hand om han bra där uppe men det var ändå något som gick snett.

När han väl kom hem så var ingenting som en dans på rosor, han bet mig, stack när man var ute och red och paniken som bröt ut när man red han i paddock. Jag kommer ihåg så himla väl en gång när jag red han i paddocken, det är liksom något som ligger i bakhuvudet hela tiden och jag minns det som att det va igår det hände. Jag va kanske 8-9 år och jag skulle rida han för mamma. När jag tagit små galoppfattningar skulle jag galoppera på långsidorna, jag vet inte riktigt vad som hände men han slutade inte springa, han tog tag i bettet och bara sprang. Jag då så liten kunde ju knappt sitta kvar så jag ramlar av och inte nog med det så sitter jag kvar i yttersidans stigbygel och bara släpas runt i hela varvet, och tanken på att allt var över fanns självklart där. Mamma ställde sig i vägen några gånger men han sprang liskom undan. På något vis så fick hon stopp på han och den dagen bestämde jag mig att aldrig mer rida honom.

Åren rullade på och efter att han "vilat" i drygt tre år (så här i efterhand fattar jag inte hur jag kunde göra så mot han) så gick det upp för mig en dag att jag skulle verkligen kämpa för han, för någonstans bland allt så slutade jag aldrig älska han..

Jag byggde upp hans muskler som knappt funnits där innan, vi skapade ett band som ingen trodde på. Ingen förstod hur jag kunde ge den hästen en chans efter det som hänt. Men han va och är verkligen mitt allt och jag kan inte annat än att ge han allt det bästa jag har.

Jag och Gungnir sommaren -08..
 
Vägen hit har inte varit lätt, men jag visste mycket väl vad jag gav mig in på. Jag visste att detta skulle innebära många uppoffringar och väldigt många timmar i stallet. Men när man ser resultaten så här i efterhand så vet man att varenda minut var värd.
 
 
Så mycket vi lärt varandra och så okunniga vi varit.
 
 
 
När Gungnirs uppfödare en gång i somras provred honom va hon nästan helt mållös och sa
"wow, den här hästen har kapacitet!"
blev jag väldigt varm om hjärtat och tänkte att inom en snar framtid är vi också ute på banan, tillsammans.
 
 
 
 
 

 

 

21 januari

Tänkte bara göra en snabb mobil-update! Idag red vi för Berit, de va skänkelvikningar plus lite trav. Jag hade valsa och hon var super fin i höger varv dock lite sämre i vänster! Börjar fundera vem det verkligen beror på..
Skoldagen har för övrigt gått fort och nu på kvällen har jag bara suttit med Elin och Mikaela och pratat om allt mellan himmel och jord! Micket trevligt! Imorgon har vi en lektion plus körning, såna dagar tycker vi om! Och jag känner verkligen hur förkylningen tränger på mer och mer, huvva! Men nu måste jag sova, ett läsvärt inlägg kommer inom kort så håll koll, noll
Sötaste valsaa

19 januari

Imorse runt tio åkte jag och pappa till Funäsdalen. Att lasta höet gick väldigt fort och sedan pussade jag på alla hästarna som Gunnel har, och sedan tjatade jag och Gunnel lite på pappa om att köpa en ny häst:)
Vi filade lite och sen då åkte vi hem.
Nu är jag hemma och ligger i soffan, väntar på att alla "systrar" ska komma hem hit. Imorgon ska jag ta en lång och mysig tur på Gungnir. Bara lunka runt lite i skogen. Sen imorgon åker jag upp till Wången igen, med skidor och pulka och allt vad de va, fick viktiga order av Elin att ta med mig en pulka upp, bäst man inte glömmer!:)
Väntar en rolig vecka där uppe som vanligt! Och nu när jag är hemma så blir de lite trökiga mobil-inlägg efter som min dator är uppe på Wången, men ni får stå ut, plus att de inte går att lägga upp bilder, så då blir det ännu tråkigare..

Lycka

Trotsade förkylningen när jag kom hem från Wången och åkte på fotbollsträning, det bästa som finns.
Och med de bästa gänget kan de ju inte bli annat än bra!
Idag har varit en väldig lugn och skön dag, få lektioner och lite fika på de. Sen gick jag och pussade lite på Valsa som är min nya passhäst från i tisdags tror jag. Sen gick jag och Elin upp till huset och käkade lite glass och så och sen började vi prata lite om vad som hade hänt på natten.
Några i huset hade hört att de va någon som hade skrikit rakt ut, och inatt av de inte första gången de hade hänt. Och med tanke på att det spökar i vårat hus så bestämde sig jag, Elin, Lisa och Johanna att vi skulle kolla upp något medium i närheten av Östersund. Vi hittade ett och Elin tog mod och ringde, eftersom vi är runt 14 stycken som bor i huset så kom vi överens om ifall vi skulle ta dit mediumet så skulle bi betala en hundring var. Ett väldigt bra pris förklarade hon! Så nu ska vi bara prata med de resterande i huset vad dom tycker om de:)
Imorgon ska jag och pappa hämta hö åt hästarna och så ska jag självklart ut å pussa på min fina prins ute i hagen:)
Som jag saknat han!
Så nu när jag kommer hem ska jag kolla mitt paket från Hööks, wihoo, krama om min älskade mamma också!

Idag är en bra dag

Som rubriken säger så har den här dagen varit bra i stort sett. Bara det att jag är sjuk som förstör det lite. Gick upp tidigt idag med men idag var våran sista jour-dag också. Red även för Sara idag, kunde nästan inte bli nöjdare med Gambri! enda som var va väl att han va väldigt stel i väster sida så i vänster varv gick han inte så bra i tölten men han kämpade på ändå, duktig kille! Senare ska vi till nälden och handla sen klockan sju ska jag och Elin ner till ridhuset och kolla på hoppningen. Imorgon åker jag hem och låter familjen där hemma ta hand om mig som är sjukling.
Fina Gambri!

tröttare än tröttast

Igår somnade jag vid tolv ungefär och jag hatade mig själv lite för de när klockan ringde imorse kl.05.40..
Men då var det bara att hoppa i stallkläderna och gå ner till stallet.
Först fick alla hästar lunch sen tempade vi alla hästar och sen gick vi och åt frukost.
Efter frukosten tog vi ut alla hästar och mockade boxarna. Vi var klar runt åtta så då gick vi upp igen till huset och bytte om.
 
Nu ligger jag i min säng och försöker samla lite kraft till körningen klockan ett. Men innan ska jag ner till islandsstallet och ta in Isak. 
Klockan fyra ska vi ner till stallet igen och fodra hästarna och packa kvällshöet.
Ikväll ska jag somna tidigt så jag orkar upp vid sex alla mornar till torsdag..
 
 
 
Saknar min fina kille ♥

14 januari

Ligger i sängen och vill verkligen inte gå upp, ska snart äta frukost med Elin och kl.10 börjar vi. Då har vi två lektioner och sen ridning, gruvar mig lite för ridningen i eftermiddag med tanke på den groteska träningsvärken jag har!
Efter skolan går jag och Elin på stalljouren så tidiga mornar denna vecka! Men nu ska jag kliva upp och käka frulle sedan packa på mig kläder och sen ut i kylan, brrr!!

Det här är Isak!

13 januari

Nu är bloggen färdig och allt, valde att ha en väldigt plain & simple design för jag orkar inte lägga ner så mycket tid på det ÄN. Åt mat med hela familjen innan det bar av mot wången igen, nu sitter vi på flygplatsen i tranferbussen och wången känns långt borta och jag är dötrött. Nu väntar en vecka bestående av stalljour och träning med bästa träningssällskapet! Idag red jag även Gungnir en sista gång innan jag drog och han var så himla panikslagen så jag vet inte vad! De va så himla jobbigt att se på. Men efter jag tagit ett litet "deeptalk" med han så lugnade han ned sig litegrann. Den här veckan ska vi även få nya passhästar, innan har jag haft Isak, en jätte snäll och söt liten valack. Ni kan få en bild på han när appen vill samarbeta.. Over

Välkommen till min nya blogg!

Hej Hej! Jag kunde inte hålla mig borta länge från att blogga. Saker har förändrats i livet kan jag säga med handen på hjärtat. Jag har flyttat hemifrån, bort från mitt älskade häst, han går det ingen nöd på för han käkar på som vanligt den lilla köttbullen. Värre är det med mig, men den lilla stunden jag är hemma tar jag reda på varenda liten ledig minut jag får och går ut i hagen och pussar på honom.
 
För er som inte vet så heter han Gungnir Från Gryms och är inne på sitt femtonde år i år. han är en väldigt maffig islandshäst som jag haft sen jag varit fem. Han har lärt mig så mycket även fast vi båda var så outbildade då jag fick honom. efter en lååång resa genom blod, svett och tårar (bokstavligen..) Men här är vi idag, jag går nu på Travskolan Wången profil Island och trivs som fisken i vattnet. och han, han är en ren fyrgångare, än så länge..
 
Följ mig gärna i min vardag bland hästar och andra roligheter som händer i mitt liv.
 
 
 
 
 

hästblogg

RSS 2.0